dimarts, 1 de febrer del 2011

Coulant de xocolata








CAT - Ahir em va agafar la brusca de provar de fer coulants de xocolata, és una recepta fàcil amb un resultat excel·lent: Boníssim!
Recepta recomanable i per repetir!!

* 100 g. xocolata fondant
* 100 g. mantega
* 2 ous
* 40 g. sucre
* 40 g. farina
* Sucre glas



Coulant de
xocolata ( 4 unitats )

Separem els rovells de les clares i muntem aquestes a punt de neu. Fonem la mantega al bany maria i quan ja estigui, hi afegim també la xocolata amb el mateix propòsit. Si trossegem o ratllem la xocolata accelerarem el procés.

Barregem els rovells amb el sucre fins a duplicar el seu volum. Després, afegim la farina tamisada i barrejar amb moviments envoltants. Repetim el procés afegint la xocolata i la mantega fosos i després, les clares muntades a punt de neu.

Posem la barreja en flameres enfarinades i congelem.

Aquest pas és molt important, ja que la gràcia del postre és que per dins quedi la xocolata desfeta!

Quan els vulguem servir, els traiem 6-7 minuts abans del congelador i els posem al forn preescalfat a 250 graus o al màxim, durant set minuts (pot variar en funció de la mida del motlle i del forn). D'aquesta manera, queda fet per fora i fos per dins.

Per millorar la presentació podem decorar amb sucre glas. Servir immediatament.


Que acabeu de pasar un gran dimarts! el primer del mes de febrer!

*******

CAST - Ayer tuve ganas de probar de hacer los coulant de chocolate, es una receta fácil y con unos resultados excelentes: Buenísimo!

* 100 g. chocolate fondant
* 100 g. mantequilla
* 2 huevos
* 40 g. azúcar
* 40 g. harina
* Azúcar glasé

Coulant de chocolate ( 4 unidades )
Receta
Separamos las yemas de las claras y montamos éstas a punto de nieve. Fundimos la mantequilla al baño maría y cuando ya esté, añadimos también el chocolate con el mismo propósito. Si troceamos o rallamos el chocolate aceleraremos el proceso.

Clarificamos las yemas con el azúcar hasta duplicar su volumen. Luego, añadimos la harina tamizada y mezclamos con movimientos envolventes. Repetimos el proceso agregando el chocolate y la mantequilla fundidos y después, las claras montadas a punto de nieve.

Ponemos la mezcla en flaneras engrasadas y enharinadas y congelamos.

Este es el paso muy importante, para que os quede el chocolate fundido de dentro!!

Cuando los queramos servir, los sacamos 6-7 minutos antes del congelador y los metemos en el horno precalentado a 250 grados o al máximo, durante siete minutos (puede variar en función del tamaño del molde y del horno). De este modo, queda hecho por fuera y fundido por dentro.

Para mejorar la presentación podemos decorar con azúcar glasé. Servir inmediatamente.

Que acabéis de pasar un gran martes! el primero del mes de febrero!

3 comentaris:

  1. Mi postre favorito sin duda!Tengo unos congelados así que después de ver estas fotos hoy toca coulant de postre! gràcies per la recepta però això de cuinar no es lo meu.

    ResponElimina
  2. Gràcies Sue!! Jo avui n' he tornat menjar! Ha vingut una amiga a sopar i hem aprofitat per fer-ne i menjar-ne!
    He fet una volta pel teu bloc i m' agradat molt! Ja tens una seguidora nova!

    ResponElimina
  3. ehh! boníssims de xocolata blancaaaa!!! també en podriem fer de xocolata amb llet... ;)

    ResponElimina

Blogging tips